Po roce podnikání

Můžu říci že jsem zdravější, nervy se uklidnily, a pocit, že všechno co v životě uděláte je jen vaše rozhodnutí a nikoho jiného je k nezaplacení. Neživíte žádného šéfa nad sebou, máte jistotu že vše co vyděláte, bude Vaše zásluha a jako taková, patří odměna za tuto zásluho jenom Vám. Neživíte svoji prací bandu neschopných manageru, která si egem a nesmyslnou prací léčí mindrák na lidech, pracujicími pod nimi, s tím že je drží ve strachu z toho aby nepřišly o svoji zdánlivou jistotu zaměstnání.

Potkal jsem díky tomu spoustu zajímavých lidí, šamanů, umělců muzikantů, vědců, a odporníků na věci, které by běžného člověka třeba ani nezajímali. Slyšel mnoho lidských osudů a pomohl spoustě lidí, protože mi to přišlo jako dobrý nápad.

Díky prostoru ve vlastní režii mohlo vzniknout spousta fotografií a mohl jsem fotit kdykoliv. A díky tomu vznikla i spousta fotek a nápadů které bych bez toho nemohl nikdy realizovat.

Naučil jsem se že všechno na světě si musíte zasloužit a že důležité je dělat každou věc s pokorou, úctou a nejlépe jak dovedete. Pokud to totiž dokážete lidi to ocení, i když jich na světě není moc, ale najdou se.

Zjistil jsem že svoboda znamená spoustu práce, kterou si většina lidí nedokáže ani představit.

To že Vaše snaha být nejlepší je jediná cesta a že nejdůležitější nejsou peníze, ale to že někdo napíše o vašem podniku článek a pozve ostatní protože byl prostě spokojen a nebo vlastně stačí že řekne „děkuji bylo to výborné“ a vy poznáte že je to myšleno upřímně.

Máte dobrý pocit z toho že ukážete někomu, možnost dělat něco jinak a že káva může být dobrá i bez cukru a mléka. A ačkoliv vám ten člověk za začátku nevěří, pak je jeho šok z toho že jste měl pravdu největší odměnou.

Jsem rád, že jsem sebral tu odvahu, odejít a postavit se na vlastní nohy, abych dělal to co mě baví a ještě to dělalo aspon některým lidem radost. To je základ.