Něco končí a něco nové začíná

img_0013

Několik let to byl můj sen, areál letního kina v Olomouci, protože dělám kulturu a toto místo má potenciál jako blázen. No povedlo se díky Investorům, dobrým lidem a hromadě práce, otevřít vyklizenou a čistou hospodu. S naprosto jedinečnou nekuřáckou zahrádkou a kuchyní zaměřenou hlavně na lokální produkty a vegetariány. Bohatou nabídku alkoholu, doplňovalo výborné pivo z Lokálního pivovaru točené z udržovaných trubek do vychlazených sklenic, tak jak to má být.

bgr

Tím však začal kolotoč, investic, obstrukcí s městem versus spokojení lidé, nádherné zážitky a nekonečno večírků.

img_20150723_202836

tumblr_nvzwxnqtqj1uu590qo1_1280

Čankišou na Kině Hoblina

Jedinou chybou která v areálu byla, je ta, že areál je majetkem města. Uražené ego úředníka, bez jehož přičinění a možná něčeho do kapsy rozjedete mrtvý areál je to nejhorší co se může stát a tak, bylo vyhlášeno výběrové řízení. Přesto jsem sezónu 2016, rozjel i s tím, že už jsem dopředu věděl že nemohu výběrové řízení vyhrát a v Květnu dokonce začalo ve spolupráci s biograf16.cz znovu fungovat letní kino.

tumblr_o719qbufa11uu590qo1_1280

Příprava na první projekci

Na konci května bylo oznámeno, že opravdu město vybralo někoho jiného a tak jsem rozjetý areál v druhé sezóně předal novému nájemci. Se kterým se ovšem znám, a tak mne zaměstnal jako správce areálu a produkčního.

Dle slov štamgastů Kina Hoblina, kterých rapidně ubylo však jde vše na kině od desíti k pěti a já mám bohužel podobný pocit, což je důvod, proč jsem se rozhodl areál definitivně opustit i jako zaměstnanec. Dnešní dobou tedy pomalu vyklízím svoje věci z Hobliny a vzpomínám na vše krásné co se za ten rok událo.

img_20160915_085904

Děkuju všem co pomáhali z hoblinou a díky kterým se v ní lidé cítily příjemně a rádi se vraceli.

Matějovi, Zdendovi, že pomohli jako investoři se začátkem. Velké díky patří mámě, tátovi a mojí Zdeničce za velkou pomoc, Marovi za kuchyň, Antonii za produkci, Janě za pomoc při úklidu stejně jako Marušce, Hance, Josefíně, Zuzance, Aničce, Alžbětě, Skarlet, Martině, Monice, Ivaně a Saše za obsluhu a snahu dělat věci jak se mají. Ivaně za polívky.

Děkuji lidem co k nám často chodily za to že jsou a že s náma občas zažily pekelné chvíle:)

Snad se potkáme v lepších časech na jiném místě www.riegrova5.cz  😉