Docela čumím kolik lidí kupuje tatarku v obchodě a přitom je to úplně easy věc na výrobu. Hlavně v případě restaurací je to fakt děsivé.
Nuže poctivá hutná tatarka základní se skládá z tohoto:
1 ks vejce, olej rostlinný, jedna kyselá okurka, malá cibule, pepř, sůl
Vejce, cibulu na malé kostky, okurek na malé kostky, pepř, sůl a 1 dcl oleje dame do vysoké nádoby a začneme tyčovým mixérem šlehat na největší točky. V moment kdy vznikne řídká bílá hmota (10 vteřin) doléváme olej a stále šleháme. No čím víc oleje tím hustější tatarka, takže 3 dcl je tak akorát, ale samozřejmě záleží na co ji máme.
Pokud nedáme okurek a cibulu vznikne majonéza, třeba do salátu na chlebíčky, tím pádem řidší konzistence. hustější je dobrá k masu atd.
Pokud základ vytuníme o bylinky nebo koření, máme různé studené omáčky k masům atd.