Rovnováha podmínek

Nuže tento článek může pomoci spoustě z vás, kteří vlastně nechápete proč skončil váš vztah a tápete jako já. Teorie se nazývá rovnováha podmínek.

V dnešní době totiž funguje hlavně podmíněná láska a jedinců, kteří ji nevyžadují je jako šafránu. Tedy nestačí je člověka respektovat, být u něj když vás potřebuje nebo mu pomoci kdykoliv je potřeba. Vzadu v hlavě je ještě podmínka zabezpečení majetkem.

Pokud si najdete ženu která je v pohodě a vy jste také v pohodě vše funguje jak má. Tady není co řešit.

Pokud jste v pohodě vy a vaše žena ne. Je možné že trpělivou prací a láskou dokážete i tohoto člověka dostat do pohody a pak vás čeká šťastný život.

Problém je, když se dáte dohromady a oba nejste úplně v pohodě. Teda jeden z vás je víc na dně než druhý, ale navíc vstupuje do všeho podmínečná láska. Protože pokud dostanete ženu od člověka, který ho sice šikanoval, nerespektoval a měl jej vlastně jako hračku, ale ten člověk dokázal vše vynahradit majetkem. Tedy zabezpečit svého partnera i přes aspekty viz předchozí věta.

Vy pracujete na sobě, a i když se vám nedaří tak prostě na sobě pracujete. Žena je na dně a tak ji držíte nad vodou zvedáte mu sebevědomí, učíte ho znovu svobodě. Pokud je na tom hůře jak vy, je to všechno krásné a milé. Problém je, když se váha překlopí. Zvláště ženy pak neumí komunikovat a nedokážou říci že je potřeba udělat něco jinak a raději nechají bouchnout kamna. Žena nechce partnera co je na dně a přestože on jí pomohl co mohl a sám u toho navíc pracoval na sobě. A tak vás pošle pryč.

Pokud se vám podaří si promluvit, je možné tento moment zvrátit zvláště pokud je žena inteligentní a vy si jí vážíte natolik že uděláte změny, které z logiky věci vyplývají.

Jenže nesmí nastoupit deprese…

Protože myšlenka, že žena po domácím násilí potřebuje pouze lásku a náruč bezpečnou je mylná a naivní. Takže místo toho aby vás podporovala a řekla vám co udělat jinak aby i po materiální stránce bylo vše v pohodě skončíte na začátku a ona se bohužel většinou vrátí do původní situace a deprese, které už ale nevyřeší nic, pokud si nepřizná že je nemocná a musí se léčit. Vám nezbude než čekat zda to dopadne dobře nebo ne. Protože člověk kterého dostanete nahoru, sice můžou deprese trápit, ale zároveň má pocit že vše zvládne a tak už vás znova nepotřebuje. To je tvrdý, ale bohužel fakt, se kterým se musíte smířit a nebo doufat, že se vše zase otočí

Jeden můj kamarád který nejde pro ostré slovo daleko řekl.

„Dokud člověk neryje rypákem v zemi, nikdy si nebude vážit člověka, který za ním stojí a má pro něj to nejcennější co může život nabídnout. Lásku, bezpečí a svobodu. Vše ostatní je druhořadé a nějak se vyřeší“

To je bohužel stará a hluboká pravda, a je smutné že existuje. Její uvědomění však bohužel přichází až pozdě a jen málokdo má pokoru na to, aby byl s někým i když se mu momentálně nedaří, protože ví, že je to pouze dočasný stav.