Kvalita fotografie

„Já mám v mobilu fakt Špatný foťák. Ty fotky jsou o ničem“ Stěžuje se moje kamarádka co teď cestuje po druhé straně světa. Posíláme si fotky z našich domovů a jejího výletu.

Jenže, kvalita fotografie je velmi přeceňovaná věc. V dnešní době, je každý zvyklý na super full HD a podobné zobrazovaní. Mladí fotografové sedí u svého grafického programu hodiny, aby upravily fotky. Lidé si kupují mobil za desítky tisíc, jen aby měli dokonalou fotku z koncertu z výletu, svého kapučínka, jídla a datová centra hučí jako kamna, jen aby ta hromada fotek měla kde ležet.

Přitom mnohem důležitější než kvalita, je spíše obsah, nejen u reportáže, ale u fotek z výletu vůbec. Co, že je fotka lehce rozmazaná, nezaostřená a podobně. důležité je zachytit ten moment. Koneckonců kdo si pamatuje foťák smena, na který naši nafotily každou dovolenou a já mám ty fotky doma v krabici a část v albu, kterým mohu listovat a koukat na to, co jsem zažil před více než 30 roky. Moje nejslavnější fotka byla vystavena ve 4 hlavních městech visegradské 4. Nafocena Nokií 6303i. Rozmazaná, neostrá, ale byl to okamžik.

Neznám nikoho kdo by si fotky z mobilu vyvolal a tak všechny ty dokonalé snímečky stejného místa mizí v propadlišti datového centra a nikdo je už nikdy nevytáhne. Serte na kvalitu a foťte sbírejte okamžiky a fotky si vytiskněte. jen to bude vzpomínka, na kterou se třeba u čaje někdy podíváte.

Mimochodem, před 4 roky dosáhl objem fotek na datových centrech jen Facebooku tolik, že vypnutí tohoto centra by uživilo hodně velké město elektrickou energií.

Nejvíc fotek na datových centrech:

  1. Latté art
  2. Jídlo
  3. porno

Děsivé co.